Den består av följande:
2 ägg
2 dl socker
2 dl mjöl
100 g smält smör
1 tsk bakpulver
jordgubbar
Receptet är väldigt lätt att komma ihåg med alla tvåor plus lite smör och bakpulver! Jag vispade först ägg och socker, blandade ihop mjölet och bakpulvret och rörde sen ner det i äggsmeten. Jag använde så klart glutenfritt mjöl, men annars är det bara vanligt vetemjöl som gäller. Sedan blandade jag i smöret och hällde smeten i en form. Till sist tryckte jag ner jordgubbarna. Jag hade ugnen på 200 grader och kakan inne i cirka 25 minuter. Jag tror däremot att jag hade lite för stor form, för kakan blev ganska tunn och därför också lite torr. Nästa gång blir det en lite mindre form, lägre gradantal och lite längre tid i ugnen tror jag. Men som ni ser på bilden så gick det mesta åt ändå med en klick glass bredvid!
Tyvärr så hade jag hunnit frysa ner alla årets jordgubbar redan så de som jag använde tog jag ur frysen, vilket resulterade i lite vattnig konsistens. De jordgubbar som jag satte inne i kakan blandade jag däremot med lite potatismjöl före jag satte dem i smeten. Kakan kommer jag absolut att testa flera gånger, kanske med blåbär härnäst!
I morrn kommer det ett gäng härliga brudar på besök! Då får vi se om glasstårtan som just nu gottar till sig i frysen blir bra! Jag tror också att jag ska ge mig in i macarons-världen igen, wish me luck! ;-)
Tack för idag, kom gärna tillbaka! .-)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar