Tårtan består av både en vanlig glutenfri tårtbotten och en smaksatt med kakao. I kakaobotten så byter jag bara ut en del av mjölet mot kakao. Som fyllning i tårtan använde jag daimfluff och hallonmousse. Den är spacklad med grädde och figurerna är i både marsipan samt sockerpasta. Det var riktigt skojigt att göra en tårta igen, sen måste jag faktiskt medge att jag tycker att det är mycket roligare att laga en tårta än att äta den! :-) Det lilla vattenfallet vid stenarna var femåringens idé och ringarna som ser ut som för få olympiska ringar ska föreställa däck.....
När jag lagar "fluff" till mina tårtor så gör jag oftast på samma vis:
Fluffyllning:
150 g choklad
(eller annan valfri smak tex daim eller dumlegodis)
100 g färskost
2 dl grädde
Smält chokladen tillsammans med grädden i en kastrull på svag värme, akta att grädden inte börjar koka. Låt svalna ordentligt, helst över natten, i kylen. Vispa upp tillsammans med färskosten. Det här räcker till ett lager fyllning.
Det var allt för nu, jag återkommer!
Så jäkla imponerad!! :) Den är hur fin som helst! Om man ändå skulle ha fått smaka på den... ;)
SvaraRaderaTack Mathilda! Hoppas du har passligt nästa kalas istället, det är i september.... ;-)
SvaraRadera