Bärpaj:
150 g smör
1,5 dl socker
2 ägg
3 dl glutenfri mjölmix
1 tsk bakpulver
ca 400 g bär
2 dl gräddfil
1 tsk vaniljsocker
Blanda smör och 1 dl socker mjukt. Rör ner ett av äggen i smeten. Tillsätt mjölet utblandat med bakpulvret i smeten så att du får en pajdeg. Tryck ut pajdegen i en pajform och strö bären över. Jag vet faktiskt inte riktigt hur mycket hallon jag använde, men fyll skalet ganska väl. Blanda gräddfil, det andra ägget, 0,5 dl socker och vaniljsocker i en bunke och häll det sedan över bären. Grädda i 175 grader i ca 45 minuter.
Det som också är bra med pajen är att man kan laga den i god tid före servering. Kanske den är god ljummen också, men jag tror i varje fall att den är bäst kall. Jag lagade den i tisdags kväll och hade den sen med på tjejfika på onsdag kväll. Den fick mycket beröm där också! :-)
Det var allt för nu, jag återkommer!
Ser hur mumsig ut som helst! :)
SvaraRaderaLag dig hem så ska jag fixa en åt dig! :-)
SvaraRadera