söndag 18 december 2011

Lakrits- och chokladfudge!

Den här helgen har jag lagat det första godisbordet av tre till julen! Här på bilden ser ni fyra av godisarna: hallontryffel, saltlakritstryffel, ananas- och vitchokladbräck samt rocky roads.



Idag bjöd jag förutom på de här även på chocolate chip cookie whoopies, pepparkaksbakelse med apelsinfärskost, kola samt lakrits-och chokladkolafudge och jag tänkte börja med att skriva mer om det sistnämda:


Lakrits- och chokladkolafudge:

2 dl vispgrädde
1,75 dl socker
2 dl glykossirap
2 msk kakao
100 g mörk choklad
1,5 msk lakritspulver
50 g mjukt smör

Koka grädde, socker och glykos till 116 grader i en tjockbottnad kastrull. När temperaturen är rätt, ta genast bort kastrullen från värmen. Tillsätt kakao, hackad choklad och lakritspulver och vispa ut det i grädden. Tillsätt smöret i mindre bitar, några i gången. Klä en form ca 10 x 20 cm (med kant) med plastfolie och häll i fudgeblandningen. Låt svalna. Skär upp i bitar när den stelnat.

Det här lagade Leila Lindholm i sitt tv-program "Leilas söta jul" i onsdags och det var precis lika gott som det såg ut! Jag satte i en halv matsked lakrits extra eftersom jag istället för muscovadosocker använde vanligt socker. 

Det var allt för nu, jag återkommer med flera recept från mitt juliga dessertbord senare i veckan. 

2 kommentarer:

  1. Hej Marika! Hjälp vad du hinner baka mycket, allt ser helt galet gott ut också! Vi sitter i bilen påväg mot Åland nu, kanske vi ses i vimlet. God jul önskar Johanna och Daja

    SvaraRadera
  2. Hej Johanna och tack ska du ha! Hoppas ni haft det bra under jul-och nyårshelgen. Och vi sågs ju faktiskt i vimlet! :-) Gott nytt år till er båda!

    SvaraRadera