Lussebullar:
50 g jäst
100 g smör
5 dl mjölk
250 g kesella/kvarg
1 g saffran
2,5 dl socker
0,5 tsk salt
ca 17 dl vetemjöl special
russin till garnering
Smula jästen i en bunke. Smält smöret och blanda i mjölken, värm till ca 37 grader. Häll det över jästen och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen väl. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Dela den i 35 bitar och forma till lussebullar. Garnera med russin och låt jäsa ytterligare 20 minuter. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen i 5-8 minuter. Låt svalna på galler.
Ha en bra lucia allihopa och hoppas att ni får i er några goda lussebullar! :-)
Det var allt för nu, jag återkommer!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar