Hallonbrowniebotten:
225 g smör
200 g mörk choklad
3 dl muscovadosocker löst packat i måttet
1,5 dl strösocker
4 stora ägg
4,5 dl mjöl (glutenfritt)
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
100 g hallon (färska eller frysta)
Värm ugnen till 175 grader. Smörj och mjöla två bakformar, 15 cm i diameter. Skär smöret i kuber och hacka chokladen grovt. Smält tillsammans på låg värme i en kastrull. Låt svalna. Vispa socker (muscovado samt strösocker) och ägg ljust och poröst. Blanda mjöl, kakao och bakpulver i en skål. Häll smör- och chokladblandningen i äggblandningen och vispa till en jämn smet. Sikta ner de torra ingredienserna och rör tills smeten är slät. Fördela smeten i formarna.Tryck ner hälften av hallonen i varje botten. Grädda bottnarna i 45-50 minuter.
Jag lagade mina tårtbottnar i en form på 24 cm istället, var uppmärksam med tiden bara jag brände mina lite.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar