söndag 16 september 2012

Jordgubbsmousse!

Den här fyllningen har jag hittat hos Tove. Den turkiska yoghurten gör att den blir riktigt fräsch och god med lite syrlig karaktär.

Jordgubbsmousse:

200 g jordgubbar
125 g turkisk yoghurt
0,5 dl strösocker
0,5 tsk vaniljsocker
3 gelatinblad
1,5 dl grädde

Mosa jordgubbarna och blanda dem med yoghurten, strösockret och vaniljsockret. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Ta en del av jordgubbssaften och värm upp, smölt gelatinbladen i jordgubbssaften och blanda ner i resten av jordgubbsmoset igen. Vispa grädden och rör ner den med jordgubbarna. Låt stelna i kylen en stund före du fyller tårtan.

Den här fyllningen räcker till ett lager på en tårta på 26 cm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar