tisdag 11 september 2012

Marängsmörkräm med hallon!

I den här tårtan använde jag följande smörkräm både som fyllning och till att täcka tårtan med. Smörkrämen kräver en hel del jobb iom all vispning, men den är absolut god och kan användas även till andra fyllningar tex i whoopies.

Marängsmörkräm med hallon:

4 st stora äggvitor
200 g socker
250 g rumsvarmt osaltat smör
100 g hallon

Häll äggvitor och socker i en värmetålig skål. Placera den över ett vattenbad i en kastrull med sjudande vatten. Vispa hela tiden med en handvisp tills blandningen är cirka 65 grader. Ta bort skålen från värmen. Fortsätt vispa med elvisp tills blandningen är vit och fluffig som en marängsmet. Vispa tills smeten har svalnat, vilket kan ta upp emot 10 minuter. Tillsätt smöret en liten bit i taget. När allt smör är tillsatt, vispa i ytterligare 3-5 minuter. Kör hallonen till en puré i en mixer. Sila purén genom en finmaskig sil för att bli av med kärnorna. Blanda ner purén i smörkrämen och vispa till en jämn frosting.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar