lördag 24 november 2012

Mörk choklad-mousse!

En mycket god chokladmousse som passar lika bra i tårtor som till efterrätt! Den här mängden räcker till 2 lager i en 24 centimeters tårta.

Mörk choklad-mousse:

2 dl grädde
200 g mörk choklad
2 äggulor
1 dl socker
1 dl mjölk

Vispa grädden hårt och ställ i kylskåpet. Vispa ihop äggulorna och socker i en värmetålig skål. Koka upp mjölken i en kastrull och häll den över äggblandningen under omröring. Häll blandningen i en kastrull och hetta upp under ständig vispning. Ta bort kastrullen från plattan så fort blandningen tjocknat ordentligt. Den ska inte koka. Häll den heta blandningen över chokladen och blanda till det är en jämn smet. låt svalna till rumstemperatur. Tillsätt sedan den vispade grädden. Låt stelna några timmar i kylskåp.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar