lördag 24 november 2012

Fluffyllning!

En liknande fyllning som den här har jag skrivit om tidigare. Det är en jätte enkel fyllning som går att variera i oändlighet. Det finns alltså en massa olika fluffyllningar och  det innebär egentligen bara att man blandar någon chokladsort eller annan sorts godis med grädde! Jag har tex gjort en tårta med after-eightfluff och mörkchokladfluff.

Fluffyllning:

200 g choklad/godis
3 dl grädde

Värm upp grädden på spisen så nära kokpunkt som möjligt, men det är viktigt att ta bort kastrullen från plattan före grädden kokar! Blanda sedan ner godiset som alltså måste vara en sort som smälter ner i grädden. Låt stelna i kylskåpet helst över natten och vispa sedan upp fluffen när du ska fylla tårtan. 


Ibland lägger jag till lite färskost för att variera den lite och förändra smaken. I så fall tar jag lite mindre grädde istället. Observera att om grädden når kokpunkten så går den inte att vispa upp senare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar