lördag 24 november 2012

Jordgubbsvaniljmousse!

Somrig och fräsch mousse! Ganska många ingredienser, men absolut värd att testa. Receptet har jag som vanligt hittat på Toves bakblogg. Den här mängden räcker till ett lager på en 26 centimeters tårta.

Jordgubbsvaniljmousse:

1 dl kall mjölk
en halv påse marsánpulver
100 g färskost
1 dl vispgrädde
200 g jordgubbar
4 gelatinblad
en skvätt jordgubbssaft
0,5 dl socker

Blanda vaniljpulvret i mjölken och låt stå i kylskåp 5-10 minuter. Blötlägg gelatinbladen. Vispa grädden. Blanda ihop färskost, vaniljkräm, jordgubbar (lätt mosade) och socker. Smält gelatinbladen jordgubbssaften som du hettat upp på spisen. Blanda försiktigt ner gelatinen i jordgubbsblandningen. Blanda till sist ner den vispade grädden. Låt stelna en stund i kylskåpet före du fyller tårtan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar