Glutenfria frukostfrallor:
50 g jäst
6 dl mjölk
3 msk rapsolja
2 msk fiberhusk
1 dl fibrex
1 dl krossat bovete
4 msk honung
2 tsk malda pomeransskal
1 tsk salt
ca 7 dl fin glutenfri mjölmix
Lös upp jästen i den kalla mjölken och rapsoljan. Blanda i fiberhusk, fibrex, bovete, honung, pomeransskal och salt. Rör om och låt stå ca 10 minuter. Tillsätt mjölet tills det bildas en sockerkaksliknande smet. Använd helst maskin. Klicka ut frallorna på bakplåtsklädda plåtar med hjälp av två skedar. Pudra frallorna med lite mjölblandning och täck med bakduk. Låt jäsa i 1,5 timme. Sätt ugnen på 250 grader och grädda mitt i ugnen 10-12 minuter.
Riktigt goda frallor, synd att jag brände ena plåten bara......
Avslutar med en adventsbild, har pysslat ihop årets adventsljusstake i helgen också! :-)
Det var allt för nu, jag återkommer!
Jätte fint! :) Båda bilderna!
SvaraRaderaMysigt!
SvaraRaderaÖver 4000 besök, grattis! =D
Det var jag... =)
SvaraRaderaThääänks hörni! :-)
SvaraRadera