New york blueberry cheesecake:
300 g digestivekex (glutenfria eller inte!)
150 g smör
600 g philadelphiaost
2,5 dl kesella
1 dl strösocker
1 dl majsstärkelse
2 tsk vanlijsocker
3 ägg
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad
1,5 dl blåbär
Krossa kexen fint i en mixer och blanda smulorna med smält smör. Tryck ut kexblandningen i en form med löstagbar kant. Förgrädda bottnen i 175 grader mitt i ugnen ca 10 minuter och låt svalna.
Vispa osten och kesellan krämig i en skål. Blanda i strösocker, majsstärkelse och vaniljsocker. Rör i ett ägg i taget och sen vispgrädden. Bryt chokladen i bitar, smält den i ett vattenbad och blanda ner chokladen i smeten. Häll smeten över kexbottnen och strö över blåbär. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Täck den med aluminiumfolie när den blivit gyllenbrun så att den inte blir bränd. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärme i ca 30 minuter.
Födelsedagsbarnet hade förutom lunchen även lagat en äppelpaj till kaffet, så hungriga behövde vi verkligen inte vara. Tack för kalaset allihopa! :-)
Det var allt för nu, jag återkommer!
Det lät bra, men säkert mäktigt jo. Maisstärkelse är Maizena, är det? :)
SvaraRaderaMaarit
Jepp Maarit, det är det! :-)
SvaraRadera