Britatårta:
Sockerkakssmeten:
125 g margarin
1 dl socker
2 äggulor
1 dl mjölk
1,5 dl fin glutenfri mix
2 tsk bakpulver
Till marängsmeten:
2 äggvitor
1,75 dl socker
1 tsk vaniljsocker
100 g hackade hasselnötter
Fyllning:
2-3 dl vispgrädde
Sätt ugnen på 180 grader. Smörja ett bakplåtspapper med smör och sätt i en långpanna. Rör margarin och socker poröst. Tillsätt gulorna under vispning. Blanda mjöl och bakpulver. Blanda ner mjölblandningen i sockersmeten växlat med mjölken. Bred ut smeten i långpannan, observera att den blir väldigt tunn! Vispa vitorna till hårt skum och vispa ner allt socker. Bred marängsmeten över sockerkakssmeten. Strö nötterna över. Grädda i ca 20 minuter. Låt kallna och dela mitt itu. Bred vispad grädde på ena delen och lägg den andra över. Ät och njut!
Jag har också hunnit med ett nytt glutenfritt bröd i helgen som innehåller bland annat nyponskalsmjöl! Det var något nytt för mig i varje fall, men det återkommer jag till i morrn.
Det var allt för nu, jag återkommer! :-)
Tack tack taaack, för allt! Du är underbar! <3 //Marlene
SvaraRaderaPuss på dig du! :-)
SvaraRadera