Glutenfria äppelmuffins med crumble:
2 ägg
3 dl fin glutenfri mjölmix
2 dl socker
50 g smör
1 dl mjölk
2 tsk bakpulver
Fyllning:
äppel
kanel
socker
Crumble:
40 g smör
1 dl ren havre
0,5 dl socker
0,5 dl fin glutenfri mjölmix
Dela äggen och sätt vitorna i en skål och gulorna i en. Blanda gulorna med sockret så att du har en jämn smet. Blanda bakpulvret med mjölet och rör ner det i sockersmeten. Varva sedan ner mjölken och det smälta smöret i smeten tills du har en slät smet. Sedan vispar du vitorna till ett hårt skum och blandar försiktigt ner det i smeten. Häll smeten i muffinsformar. För mig blev det 12 stora. Skär sedan ett par äppel i ganska små bitar och blanda med socker och kanel efter smak. Sätt ner äppelbitar i smeten. Blanda ihop ingredienserna till crumblen med fingrarna och strö det som topping på alla muffins. In i ugnen ca 20 minuter 175-200 grader. Ät och njut!
Det var allt för idag, jag återkommer! :-)
Dom här såg mumsiga ut! :-)
SvaraRaderaHej!
SvaraRaderaJag har en tävling där man kan vinna en valfri vara från Erikas Garderob eller Runns.se. Du får väldigt gärna vara med! :)
http://vickelido.blogg.se/2011/september/vinn-valfri-vara-fran-erikas-garderob-eller-r.html
MVH Victoria
Tack Malin, dom är det också! Bara att starta din fina maskin nu! :-)
SvaraRadera