måndag 5 september 2011

Glutenfria äppelmuffins med crumble!

Idag har jag bakat äppelmuffins och dom blev riktigt mumsiga! De blev knapriga på ovansidan och saftiga inuti, de här kommer jag absolut att göra flera gånger. Receptet blev till sist en kompott av tre olika recept som jag hittade!Glutenfria äppelmuffins med crumble:

2 ägg
3 dl fin glutenfri mjölmix
2 dl socker
50 g smör
1 dl mjölk
2 tsk bakpulver

Fyllning:
äppel 
kanel
socker

Crumble:
40 g smör
1 dl ren havre
0,5 dl socker
0,5 dl fin glutenfri mjölmix

Dela äggen och sätt vitorna i en skål och gulorna i en. Blanda gulorna med sockret så att du har en jämn smet. Blanda bakpulvret med mjölet och rör ner det i sockersmeten. Varva sedan ner mjölken och det smälta smöret i smeten tills du har en slät smet. Sedan vispar du vitorna till ett hårt skum och blandar försiktigt ner det i smeten. Häll smeten i muffinsformar. För mig blev det 12 stora. Skär sedan ett par äppel i ganska små bitar och blanda med socker och kanel efter smak. Sätt ner äppelbitar i smeten. Blanda ihop ingredienserna till crumblen med fingrarna och strö det som topping på alla muffins. In i ugnen ca 20 minuter 175-200 grader. Ät och njut!Det var allt för idag, jag återkommer! :-)

3 kommentarer:

 1. Dom här såg mumsiga ut! :-)

  SvaraRadera
 2. Hej!

  Jag har en tävling där man kan vinna en valfri vara från Erikas Garderob eller Runns.se. Du får väldigt gärna vara med! :)

  http://vickelido.blogg.se/2011/september/vinn-valfri-vara-fran-erikas-garderob-eller-r.html

  MVH Victoria

  SvaraRadera
 3. Tack Malin, dom är det också! Bara att starta din fina maskin nu! :-)

  SvaraRadera