fredag 6 april 2012

Glutenfri påsktårta!

Med den här tårtan vill jag önska er en riktigt glad påsk! För chokladälskaren är den en riktig dröm!


Receptet på botten och fyllningen är taget härifrån. Jag har bara bytt ut vetemjölet mot glutenfri mjölmix och tillsatt ca 1 msk fiberhusk i botten. Rosorna är gjorda av sockerpasta och marsipan. Sedan gjorde jag följande glasyr att täcka tårtan med:

200 g mörk choklad
1,5 msk honung
2 dl grädde

Koka upp grädden och honungen, ta bort från plattan och tillsätt den hackade chokladen. Rör tills chokladen smält. Låt kallna så att glasyren stelnar till en aning och bred den sedan över kakan. Glasyren kan stå ett bra tag före den sätts på tårtan så att inte allt rinner av den.


Det var allt för idag, ha en bra påsk, jag återkommer!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar