Receptet till dessa semlor finns på recept.nu, men jag kan också lägga upp det här:
Glutenfria semlor:
1 dl strösocker
2 dl rismjöl
½ dl potatismjöl
2 msk psylliumfröskal
2 tsk bakpulver
2 tsk kardemumma
en nypa salt
50 g smält smör
3 st ägg
3 dl filmjölk
200 g mandelmassa
5 dl vispgrädde
florsocker
Sätt ugnen på 230° och sätt in en tom plåt nederst. Blanda alla torra ingredienser först, tillsätt sedan det smälta smöret, äggen och filmjölken. Blanda degen väl och klicka ut den i smorda muffinsformar på en plåt. Sätt in dem i ugnen och skvätt en matsked vatten på den tomma heta plåten och stäng luckan fort. Öppna inte ugnen förrän bullarna fått fin färg, 15–20 minuter. Låt dem kallna väl, helst över natten under plastfolie. Ta ut bullen ur formen om så önskas och skär av toppen. För att få plats med fyllningen kan man gröpa ur bullen med en tesked. Riv mandelmassan grovt och blanda med några matskedar ovispad grädde till lagom konsistens. Fyllningen ska vara krämig, men inte rinnande. Vispa resten av grädden. Klicka mandelfyllningen på bullen. Spritsa grädde ovanpå och sätt på locket. Pudra semlorna med florsocker precis innan de ska serveras.
Riktigt goda fastlagsbullar/semlor måste jag säga, tror att jag aldrig mer kommer att laga normalstora igen! Sedan går det ju bra att fylla semlorna med sylt också om man föredrar det! Det var allt för den här gången, jag återkommer!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar