tisdag 20 mars 2012

Kokoskakor med chokladfrosting!

Nu var det verkligen länge sen sist, som så många andra så har vi varit drabbade av de vanliga vintersjukorna, så energin har inte varit på topp! Bakat har jag nog gjort ändå, jag har bara inte fått ut det på bloggen. Men nu är det dags igen. Jag fick för ett tag sen ett recept av min mamma på glutenfria kokosmuffins som jag lagade i helgen. Jag tycker däremot inte att man kan kalla dessa för muffins, de är mera som kokoskakor. Som jag sagt tidigare så tycker jag att det är svårt att få glutenfria muffins fluffiga och goda, så det här är ett mycket bra alternativ till det. Muffins eller inte så var de riktigt goda!


Kokoskakor:

75 g smör
0,75 dl socker
1 ägg
0,5 dl glutenfri mjölmix
0,5 tsk bakpulver
60 g kokos
25 g hackade nötter
25 g hackad mörk choklad

Receptet var egentligen på det dubbla, men jag gjorde på de här måtten och det blev 10 stycken kakor i normalstora muffinsformar. Blanda smör och socker fluffigt, tillsätt ägg och mjölet blandat med bakpulver. Rör i kokos, nötter och choklad. Klicka smeten i muffinsformar och grädda ca 12 minuter i 200 grader.

Sedan spritsade jag lite chokladfrosting på och toppade med kokosflingor. Frostingen gjorde jag av smör, florsocker, kakao och philadelphiaost. Tyvärr har jag inga mått att komma med. 

Gillar ni kokos så ska ni testa de här kakorna! :-) Det var allt för nu, jag återkommer! 

1 kommentar:

  1. Ser väldans mumsigt ut! Vi ses imorgon, tagga! =) Kram

    SvaraRadera