Glutenfria baguetter:
50 g jäst
6 dl vatten
2 msk olja
2 msk fiberhusk
1 tsk salt
1 dl kvarg/kesella
4 dl mörk mjölmix
ca 6 dl ljus mjölmix
Värm vatten och oljan till fingervärme. Blanda det med jästen. Tillsätt fiberhusk och låt det svälla i ca 10 minuter. Blanda sedan ner salt, kvarg/kesella och mjölmix. Arbeta degen väl i mskain och låt sedan jäsa ca 45 minuter. Ta sedan upp degen på mjölat bakbord och dela den i tre delar. Knåda varje del och forma dem till baguetter. Låt jäsa ytterligare 30 minuter på plåten. Grädda bröden ca 20 minuter på 200 grader.
Hoppas ni också tycker att det här var gott, ni som inte är glutenintoleranta rekommenderar jag att testa de här baguetterna istället. Lycka till! Det var allt för nu, jag återkommer!
Letade efter västerbottenpajrecept och hittade in till dej. Trevligt, trevligt. Du blev bokmärkt i min glutenfria mapp direkt!
SvaraRaderaHej och välkommen hit! Hoppas att pajen blev bra! :-)
Radera