söndag 12 februari 2012

Glutenfria baguetter!

Länge sen sist nu känns det som, men bättre sent än aldrig! :-) Som jag skrev senast så har jag lyckats baka ett mycket gott glutenfritt bröd. Det här brödet har jag gjort en gång tidigare men då blev det inte alls lika bra som den här gången. Det är väl det som är lite klurigt med allt det glutenfria man gör, ibland blir det si så där och ibland blir det jätte bra. Det gäller att inte ge upp bara och försöka igen och igen, det går att laga gott glutenfritt bröd också!Glutenfria baguetter:

50 g jäst
6 dl vatten
2 msk olja
2 msk fiberhusk
1 tsk salt
1 dl kvarg/kesella
4 dl mörk mjölmix
ca 6 dl ljus mjölmix

Värm vatten och oljan till fingervärme. Blanda det med jästen. Tillsätt fiberhusk och låt det svälla i ca 10 minuter. Blanda sedan ner salt, kvarg/kesella och mjölmix. Arbeta degen väl i mskain och låt sedan jäsa ca 45 minuter. Ta sedan upp degen på mjölat bakbord och dela den i tre delar. Knåda varje del och forma dem till baguetter. Låt jäsa ytterligare 30 minuter på plåten. Grädda bröden ca 20 minuter på 200 grader. 

Hoppas ni också tycker att det här var gott, ni som inte är glutenintoleranta rekommenderar jag att testa de här baguetterna istället. Lycka till! Det var allt för nu, jag återkommer! 

2 kommentarer:

  1. Letade efter västerbottenpajrecept och hittade in till dej. Trevligt, trevligt. Du blev bokmärkt i min glutenfria mapp direkt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej och välkommen hit! Hoppas att pajen blev bra! :-)

      Radera