torsdag 18 augusti 2011

Glutenfri västerbottenpaj!

På lördag är det dags för årets första kräftskiva, så ikväll har storasyster Malin och jag förberett två västerbottenpajer som tillbehör till kräftorna. Det värsta med att laga något i förväg är ju dock att man inte får smaka på härligheten, bara känna de ljuvliga dofterna! Den ser i varje fall god ut, men eftersom kameran just nu strejkar så kan jag inte lägga in någon bild ikväll. Här kommer receptet:

Glutenfri västerbottenpaj med kantareller

Börja med att laga en glutenfri pajdeg efter receptet här. Förutom detta grundrecept så blandade jag även i lite västerbottenost i pajdegen efter ett tips från Malin.

Fyllning:
2 burkar kantareller (á 184 g)
2 gula lökar
4 ägg
1,5 dl creme fraiche/gräddfil
2 dl västerbottenost
1 dl hackad gräslök
peppar

Bryn kantarellerna och den hackade löken. Vispa äggen lätt, blanda ner creme fraichen, svampen, den rivna osten och gräslöken. Krydda med peppar efter smak. Sätt fyllningen i det förgräddade pajskalet och grädda i 200 grader ca 20 minuter. 

Hoppas att det är flera som ska på kräftskiva i helgen och passar på att laga en västerbottenpaj! Det var allt för nu. Jag återkommer! :-)


2 kommentarer:

  1. Haha, skyll på kameran du!! Jag vet nog.. ;)

    SvaraRadera
  2. Ha ha Sassa, du skulle ju inte säga nåt.... ;-) Fast det var faktiskt kamerans fel! Men nu har Peter köpt en ny, jippi! :-)

    SvaraRadera